Lip Lift

Lip Lift – Opis zahvata

Lip Lift je estetski kirurški zahvat namijenjen podizanju gornje usne, čime se postiže pomlađen i proporcionalniji izgled lica. Ovaj zahvat skraćuje udaljenost između gornje usne i nosa, čime se povećava vidljivost zuba prilikom osmijeha i postiže prirodniji izgled. Poliklinika Sveti Nikola koristi najnovije tehnike kako bi osigurala minimalne ožiljke i brz oporavak. Zahvat traje oko sat vremena i izvodi se pod lokalnom anestezijom. Rezultati su trajni, a postupak se često kombinira s drugim zahvatima za postizanje savršenog izgleda usana. Nakon zahvata, pacijenti borave u Dnevnoj bolnici radi nadzora i oporavka. Cijeli proces je siguran, a pacijenti su obično u mogućnosti vratiti se svakodnevnim aktivnostima unutar nekoliko dana. Poliklinika Sveti Nikola posebnu pažnju pridaje prirodnim rezultatima, što je ključno za postizanje dugotrajne ljepote.

Tko su kandidati?

Idealni kandidati za Lip Lift su osobe koje žele poboljšati oblik svojih usana i smanjiti udaljenost između nosa i gornje usne. Ovaj zahvat je pogodan za osobe svih dobi, ali se najčešće preporučuje osobama starijim od 35 godina kada usne prirodno gube volumen. Također, kandidati su često oni koji žele vidljivije zube prilikom osmijeha. Ako su vam gornje usne predugačke ili tanke, Lip Lift može značajno poboljšati estetiku lica. Poliklinika Sveti Nikola savjetuje svakom pacijentu individualni pristup kako bi se postigao najbolji rezultat. Osobe koje nisu pušači i imaju realna očekivanja najpogodniji su kandidati. Pacijenti s dobrom općom zdravstvenom slikom obično imaju najbolji rezultat.

Priprema prije zahvata

Prije zahvata, važno je konzultirati se s kirurgom kako biste dogovorili očekivanja i provjerili zdravstveno stanje. U Poliklinici Sveti Nikola, svakom pacijentu se osigurava detaljna konzultacija kako bi se utvrdilo jesu li pravi kandidati za ovaj zahvat. Preporuča se izbjegavanje pušenja i uzimanje protuupalnih lijekova nekoliko tjedana prije operacije kako bi se smanjio rizik od komplikacija. Također, važno je izbjegavati konzumaciju alkohola u danima prije zahvata. Na dan zahvata, pacijent treba doći na prazan želudac i bez šminke ili drugih kozmetičkih proizvoda na licu.

Tijek zahvata

Lip Lift zahvat u Poliklinici Sveti Nikola izvodi se pod lokalnom anestezijom i traje oko sat vremena. Kirurg uklanja mali dio kože ispod nosa kako bi podigao gornju usnu. Rezultat je prirodni izgled s minimalnim ožiljcima, jer se rezovi smještaju duž prirodnih linija nosa. Zahvat je minimalno invazivan, a pacijent ne osjeća bol tijekom postupka. Nakon zahvata, pacijent ostaje u Dnevnoj bolnici na kratkom oporavku i nadzoru. Nakon nekoliko sati, pacijenti se mogu vratiti kući, dok se konačni rezultati vide nakon nekoliko tjedana.

Oporavak nakon zahvata

Oporavak nakon Lip Lifa je relativno brz, a pacijenti se u Poliklinici Sveti Nikola zadržavaju nekoliko sati u Dnevnoj bolnici. Oteklina i blagi nelagodni osjećaj mogu se očekivati u prvim danima, ali većina pacijenata se vraća svakodnevnim aktivnostima unutar tjedan dana. Preporučuje se izbjegavanje fizičkih aktivnosti i pretjeranog izražavanja lica tijekom prva dva tjedna. Poliklinika Sveti Nikola daje detaljne upute o njezi nakon zahvata kako bi se osigurao optimalan rezultat i izbjegle komplikacije.

Mjere opreza i nuspojave

Kao i kod svakog kirurškog zahvata, postoje određeni rizici. Lip Lift može izazvati privremenu oteklinu, modrice i osjetljivost oko područja usana. U rijetkim slučajevima može doći do infekcije ili nepravilnog zacjeljivanja ožiljaka. Poliklinika Sveti Nikola koristi najmodernije tehnike kako bi smanjila rizik od nuspojava. Važno je slijediti upute o postoperativnoj njezi kako bi se izbjegle komplikacije. Redovite kontrole nakon zahvata osiguravaju da proces oporavka teče bez problema.