Lasersko ukljanjanje kapilara / crvenila

Lasersko uklanjanje kapilara ili crvenila je se koristi kako bi se smanjila vidljivost proširenih krvnih žila ili kapilara na površini kože. Ovaj tretman se često primjenjuje na licu i drugim dijelovima tijela kako bi se postigao ujednačeniji i svježiji izgled kože. Lasersko uklanjanje kapilara koristi intenzivno svjetlo laserskog zračenja koje cilja i selektivno uništava krvne žile, dok ostatak kože ostaje netaknut.

Lasersko uklanjanje kapilara koristi se kako bi se smanjila vidljivost crvenila uzrokovanog proširenim kapilarima ili krvnim žilama na površini kože. Ovaj tretman također može smanjiti izraženost malih vaskularnih lezija, poput telangiectasia (paukovih vena).

 Za tretman se koriste laseri Erbium:YAG lasera MCL 31 Dermablate. Tijekom tretmana, laserska svjetlost se usmjerava prema ciljanim kapilarima. Pacijent može osjetiti blago peckanje ili toplinu tijekom tretmana, ali to je obično podnošljivo.

Nakon tretmana, moguće je da će se na tretiranom području pojaviti blago crvenilo ili oticanje, ali to obično brzo prolazi. Postupno će se primijetiti smanjenje vidljivosti kapilara kako koža zacjeljuje.

Broj tretmana ovisi o veličini tretiranog područja i individualnoj reakciji kože. Uobičajeno je potrebno više tretmana u serijama kako bi se postigao željeni rezultat.

  1. Prednost :Lasersko uklanjanje kapilara pruža brze i učinkovite rezultate te obično ima minimalne nuspojave.

  2. Indikacije: Tretman se često koristi za uklanjanje kapilara na licu, posebno na području obraza, nosa i brade, ali također se može primijeniti na drugim dijelovima tijela.

 

.