Korekcija očnih kapaka (Blefaroplastika)

OPIS ZAHVATA

Blefaroplastika je kirurški postupak koji se koristi za korekciju gornjih ili donjih očnih kapaka radi poboljšanja izgleda, smanjenja viška kože ili masnih naslaga te općenito pomlađivanja područja oko očiju. Ovaj postupak također može poboljšati vid u slučajevima kada prekomjerni višak kože ometa vidno polje.

Za vrijeme pregleda i konzultacija s liječnikom, dobit ćete sve tražene informacije i prijedlog najbolje metode korekcije kapaka.

KANDIDATI

Kandidati za blefaroplastiku su:

  • Osobe koje imaju višak kože na kapcima
  • Osobe kojima se smanjio tonus tkiva na očima
  • Osobe koje žele poboljšati izgled svog lica i postići svježiji izgled
  • Osobe čije lice zbog izgleda očiju poprima umoran i stariji izgled

Prije operacije, pacijent šalje svoje slike te na temelju slika  plastični kirurg procjenjuje dali ste kandidat ili ne. Blefaroplastika se u Poliklinici Sveti Nikola izvodi uz lokalnoj anesteziji. To znači da će pacijent biti opušten, ali svjestan tijekom operacije. 

TIJEK ZAHVATA

Kirurg napravi precizne rezove duž prirodnih linija očnih kapaka kako bi se pristupilo masnim naslagama i koži. Višak kože i masnoće se uklanjaju kako bi se postigao prirodan izgled. Nakon uklanjanja viška tkiva, kirurg pažljivo zatvara rezove koristeći tanke šavove koji se obično uklanjaju nakon nekoliko dana.

Pacijent će biti pod promatranjem tijekom nekoliko sati nakon operacije kako bi se osiguralo da se oporavlja pravilno. Oporavak od blefaroplastike obično traje nekoliko dana do tjedana. Tijekom tog razdoblja može se javiti oticanje, modrice i osjetljivost, ali ti simptomi obično postupno prolaze. Konačni rezultati blefaroplastike postupno postaju vidljivi kako oticanje i modrice bivaju sve manji. Rezultati su često dugotrajni i mogu značajno poboljšati izgled i funkciju očnih kapaka.