PRP pomlađivanje krvnom plazmom

PRP (platelet-rich plasma) pomlađivanje koji koristi bogatu plazmu iz pacijentove vlastite krvi kako bi se potaknulo obnavljanje kože, smanjile bore, poboljšao tonus kože i postigao opći mladenački izgled. Ovaj tretman je popularan u estetskoj medicini jer koristi prirodne resurse tijela kako bi se potaknuo proces ozdravljenja i obnove.

Tijekom tretmana, liječnik prvo uzima malu količinu krvi od pacijenta. Ta krv se zatim obrađuje kako bi se odvojila bogata plazma koja sadrži povećanu koncentraciju krvnih pločica, faktora rasta i drugih bioloških aktivnih tvari.Prije primjene PRP-a, koža se često priprema čišćenjem i pripremom kako bi se poboljšala apsorpcija plazme.

 Bogata plazma se zatim ubrizgava u kožu. PRP se može primijeniti na različite dijelove tijela, uključujući lice, vrat, dekolte i druge problematične regije.Krvne pločice sadrže faktore rasta koji potiču procese ozdravljenja i regeneracije u tijelu. Primjenom PRP-a, faktori rasta potiču stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju krvi i potiču obnovu tkiva.

Većina ljudi doživljava minimalne nuspojave, poput blagog crvenila ili oticanja, nakon tretmana, ali to obično prolazi u roku od nekoliko dana. Oporavak je obično brz i pacijenti mogu obično nastaviti sa svojim uobičajenim aktivnostima.

 PRP tretmani se izvode u serijama, s više tretmana u razmaku od nekoliko tjedana.