Mezoterapija

Mezoterapija se koristi u medicini i estetici kako bi se različiti hranjivi sastojci, vitamini, minerali i lijekovi ubrizgali direktno u kožu ili blizu površine kože. Ova tehnika se primjenjuje kako bi se poboljšalo stanje kože, potaknulo obnavljanje stanica, smanjile bore, ublažili problemi s kožom.

Mezoterapija ima različite ciljeve, uključujući poboljšanje tonusa kože, hidrataciju, smanjenje bora, tretiranje akni i ožiljaka, poticanje rasta kose i smanjenje celulita. Također se koristi za postizanje mladenačkog izgleda i općeg poboljšanja izgleda kože.

Mezoterapija uključuje ubrizgavanje malih količina raznih tvari direktno u kožu. Ovisno o cilju tretmana, injekcije mogu sadržavati kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina, enzima, hijaluronske kiseline.Mezoterapija se može primijeniti na različitim dijelovima tijela, uključujući lice, vrat, dekolte, ruke, vlasište i druge problematične regije.Uobičajeno je da se mezoterapija izvodi u serijama, s više tretmana u razmaku od nekoliko tjedana.Većina ljudi doživljava minimalne nuspojave, kao što su crvenilo ili otekline, nakon tretmana, ali to obično prolazi u roku od nekoliko dana. Rezultati mezoterapije mogu postati vidljivi nakon nekoliko tretmana.

Mezoterapija se često hvali zbog svoje sposobnosti da ciljano dostavlja hranjive tvari tamo gdje su potrebne, čime se postiže poboljšanje izgleda kože i stanja kože.