Limfna drenaža

Limfna drenaža  se koristi za poticanje prirodnog protoka limfe kroz limfni sustav tijela. Limfni sustav je važan dio imunološkog sustava koji pomaže u uklanjanju toksina, otpadnih produkata i viška tekućine iz tkiva. Limfna drenaža  se izvoditi uz pomoć različitih uređaja koji koriste kompresiju i masažu kako bi poboljšali cirkulaciju limfe. Ova terapija često ima opuštajući učinak i koristi se u medicinske i estetske svrhe.

Glavni cilj limfne drenaže je poticanje protoka limfe kako bi se smanjila oticanje, poboljšala cirkulacija i potaknula detoksikacija tijela. Također može pomoći u ublažavanju bolova, smanjenju upale i poticanju imunološkog sustava. Uređaj koristi lagane pritiske i masažne tehnike kako bi se stimulirali limfni čvorovi i kanali.Uređaj  koristi kompresiju i masiranje kako bi stimulirali limfnu cirkulaciju.Primjenjuju pritisak na određene dijelove tijela kako bi potaknuli tok limfe.

Limfna drenaža može pomoći u smanjenju oticanja, poboljšanju tonusa kože, ublažavanju celulita, poticanju opuštanja te poticanju cirkulacije i detoksikacije.

Često koristi u postoperativnom oporavku nakon kirurških zahvata, kod problema s limfnim drenažom, kao i u estetske svrhe za poboljšanje izgleda kože.Postoje određeni slučajevi kada limfna drenaža nije preporučljiva, kao što su akutne infekcije, tromboza, zatajenje srca i druge ozbiljne zdravstvene probleme.