Kavitacija

Kavitacija je neinvazivna kozmetička procedura koja se koristi za smanjenje masnih naslaga i oblikovanje tijela. Ova tehnika koristi ultrazvučne valove kako bi se uzrokovale vibracije u masnim stanicama, što može dovesti do njihovog raspadanja i postupnog eliminiranja iz tijela. 

Na početku tretmana, na područje koje se tretira se primjenjuje gel kako bi se poboljšala provodljivost ultrazvuka.Aparat za kavitaciju koristi ultrazvučne valove koji se usmjeravaju prema masnim stanicama ispod kože. Ovi valovi uzrokuju brze oscilacije i stvaraju mikroskopske mjehuriće zraka unutar masnih stanica, što dovodi do pucanja staničnih membrana i oslobađanja sadržaja masnih stanica.

 Nakon tretmana, tijelo postupno metabolizira otpuštene masnoće i eliminira ih iz tijela putem prirodnog limfnog i cirkulacijskog sustava. Limfna drenaža, hidratacija i tjelesna aktivnost mogu pomoći potaknuti ovaj proces.Rezultati kavitacije obično nisu odmah vidljivi, a nekoliko tretmana može biti potrebno kako bi se postigao željeni rezultat. Uobičajeno je da se tretmani provode u razmaku od  7 dana.Većina ljudi ne osjeća nikakvu nelagodnost tijekom tretmana. Nakon tretmana, pacijentima se obično preporučuje povećano unošenje vode kako bi se potaknuo proces metabolizma.

Važno je napomenuti da kavitacija nije metoda za mršavljenje, već za oblikovanje tijela i smanjenje lokaliziranih masnih naslaga. Rezultati mogu varirati ovisno o individualnim karakteristikama pacijenta i tijekom tretmana.