Botox

BOTOX  se koristi u medicini i estetici kako bi se privremeno smanjile bore i linije na licu. Primjenjuje kao estetski tretman koji ublažava znakove starenja, poput bora i linija, te bi se postigao glađi i mlađi izgled kože. 

Prije tretmana, pacijent se sastaje s medicinskim stručnjakom kako bi razgovarali o ciljevima tretmana. Stručnjak će procijeniti stanje kože i odabrati područja na kojima će se primijeniti Također će objasniti očekivane rezultate i nuspojave.

Lice pacijenta će se očistiti kako bi se smanjila mogućnost infekcije. Lokalni anestetik obično nije potreban jer su ubodi igle minimalno invazivni i obično nisu bolni.

Medicinski stručnjak koristi vrlo tanku iglu za ubrizgavanje BOTOX-a u odabrane mišiće lica. BOTOX djeluje tako da privremeno paralizira mišiće i sprječava ih da se previše kontrahiraju. To smanjuje pojavu bora i linija koje su uzrokovane ponavljajućim pokretima mišića.Sam postupak injekcija traje obično vrlo kratko, obično oko 15-30 minuta, ovisno o broju uboda.

Nakon tretmana, pacijent može imati blage nuspojave kao što su oticanje ili crvenilo na mjestima uboda. Nuspojave su obično blage i prolaze u roku od nekoliko dana. Pacijent može normalno nastaviti sa svojim dnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana.

 Rezultati BOTOX tretmana postupno postaju vidljivi tijekom nekoliko dana do tjedana nakon tretmana. Efekt traje obično od 3 do 6 mjeseci, nakon čega se postupno smanjuje. Da bi se održali rezultati, pacijent će trebati ponoviti tretman.